samedi, septembre 16, 2017

Référendum en Catalogne : un accident démocratique ? (France 24)


__________________


__________________

(Spanish government orders banks to disclose all accounts and transactions related to Catalan referendum) -

El Periódico
Madrid, Viernes, 15/09/2017

El Gobierno ordena a los bancos que denuncien pagos relacionados con el 1-O
Hacienda exige a las entidades que "no colaboren con actividades ilegales"

El Gobierno ha decidido ordenar a las entidades financieras que comuniquen a la Fiscalía si detectan "algún pago o transferencia relacionada con el referéndum del 1 de octubre". Así lo acordó este jueves la Comisión Delegada para Asuntos Económicos del Ejecutivo y lo ha anunciado este viernes el Ministerio de Hacienda, dirigido por Cristóbal Montoro.

El Gobierno, así, ha reclamado a los bancos que "no colaboren con actividades ilegales y exijan que cualquier pago de la Generalitat esté acompañado de un certificado de la Intervención General. Si detectan cualquier irregularidad deberán comunicarlo al Ministerio Fiscal".
_________________
El president Puigdemont amb Vicent Sanchis, durant l'entrevista.
Autor: Ruben Moreno
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquesta nit que el que està fent l’Estat espanyol per impedir el referèndum de l’1 d’octubre “frega el ridícul”. “Buscant les paperetes han acabat perdent els papers”, ha assegurat, i ha deixat clar que “tot està a punt perquè l’1 d’octubre la gent pugui votar”.

Durant una entrevista en directe per TV3, des de la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha denunciat el “clima de gran hostilitat i paranoia, caçant urnes i paperetes a tort i a dret”, però ha posat en relleu que davant d’aquesta situació “la nostra obligació és que l’1-O es pugui fer el referèndum amb condicions de normalitat, que la gent pugui anar a votar i que puguem proclamar els resultats”.

A preguntes de Vicent Sanchis, director de TV3, qui ha conduït l’entrevista, Carles Puigdemont s’ha referit a les citacions de la Fiscalia als més de 700 alcaldes que col·laboraran amb el referèndum amb la cessió de locals. El president ha qualificat aquest fet com “una barbaritat” i s’ha preguntat “a on, al món occidental o europeu algú pot pensar que detenint, en el pitjor dels casos, el 75% dels alcaldes del país està contribuint a solucionar el problema?”. “És una causa general que recorda pràctiques impròpies d’una democràcia”, ha conclòs.
_________________